Фирмата Караш инвест ЕООД на оръжейния търговец Емилиян Гебрев става стратегически

...
Фирмата Караш инвест ЕООД на оръжейния търговец Емилиян Гебрев става стратегически
Коментари Харесай

Кабинетът обявява за стратегически обекти две частни оръжейни фирми

Фирмата " Караш инвест " ЕООД на оръжейния търговец Емилиян Гебрев става стратегически народен обект

Правителството ще разгласи две частни оръжейни компании за стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност. Едната от тях е на Емилиян Гебрев. Това излиза наяве от план за промени в Постановление No 181 на Министерския съвет от 2009 г, оповестен за разискване в държавния Портал за публични съвещания. Предложението е на икономическото министерство. В него е записано, че „ Ахелой ОПМ “ ООД и „ Караш Инвест “ ЕООД би трябвало да се включат в Списъка на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност. 

В листата са язовири, военни фабрики, АЕЦ " Козлодуй ", тецове, петролна рафинерия, електрически подстанции, мобилни оператори. Стратегически обекти са и президентството, Народното събрание, Министерският съвет, резиденция " Бояна " и целият комплекс в близост, външното министерство, комисията по досиетата, обекти на Министерство на вътрешните работи, МО и спецслужбите. Там е примерно и оградата против мигрантите по границата с Турция.

Като съображение за включването на въпросните две компании в листата се показва техният предмет на дейност - производството, търговия и предпазване на артикули, свързани с защитата. Те биха имали " значимо значение при обмисляне на гражданските запаси за защита, в последващите стадии по създаването на новия Държавен военновременен проект и ще допринесат като цяло за отбранителната и националната сигурност ", показват създателите на измененията.

Целта на включването е " сигурността на сдруженията при реализирането на политиките по защита и предварителна защита, обезпечаващи предотвратяването и пресичането на хакерски атаки, тероризъм и други противообществени прояви и закононарушения в изключително сензитивните зони в обектите ". " Ще се употребява експертизата на ДАНС, съгласно способените ѝ пълномощия, с цел да се увеличи сигурността на обектите, които са част от сериозна инфраструктура в бранш „ Икономика “. Тези обекти, според Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и Правилника за неговото приложение са под директното наблюдаване, отбрана и надзор от страна на ДАНС ", написа още в претекстовете.

Една от двете компании - " Караш инвест " ЕООД, бе добита от известния оръжеен търговец Емилиян Гебрев,  който е притежател и на компанията " Емко " и оръжейния цех " Дунарит ". Наскоро Financial Times разгласи, че 50 на 100 от българската оръжейна продукция отива в Украйна, а забележителна част от доставките се пада на компания на Гебрев.

В момента като едноличен притежател на сдружението " Караш инвест " ЕООД е посочен неговият наследник Христо Емилиянов Гебрев. Дружеството създава взривни субстанции. Отделно има и доста хранилища за предпазване на оръжие и муниции. Производствената база е край Смядово.

Другата компания, която икономическото министерство желае да включи в листата  - „ Ахелой ОМП “ ООД,  пък е благосъстоятелност на Борис Редански. Основната активност на сдружението е обвързвана с търговия с оръжие и произвеждане на обемно-детониращи муниции, които се назовават още термобарични и са доста по-мощни от стандартните. Фирмата има индустриална база край Кюстендил.

Инфо: segabg.com

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР